Fainuri

Ce tipuri de faina importam/distribuim ?

Compania noastra importa din Cehia respectiv Ungaria si comercializeaza urmatoarele tipuri de fainuri:

Faina Tip BL 48
-Ideala pt prepararea produselor de cofetarie,a foietajelor

Faina tip BL 55
-Recomandata in preparearea aluaturilor folosite in fabricarea diverselor produse de patisserie,a unor sortimente de paine

Faina tip BL 65
-Utilizata in prepararea diverselor aluaturi pt paine,grad de hidratare mediu

Faina tip BL 80
-Ideala pt traditionala paine pe vatra,confera un gust si textura deosebita miezului,grad de hidratare ridicat

Faina tip BL 112
-Recomandat in preparearea diferitelor retete de paine neagra

Faina de grau dur tip TDD
-utilizata in fabricarea diferitelor sortinete de paste fainoase, o faina exceptionala, care ofera sticlozitate, gust de exceptie pastelor

Faina de pizza
-O faina cu calitati deosebite,continutul ridicat de gluten,confera aluatului o elasticitate crescuta,usor de lucrat si intins, ideal pt blaturile subtiri de pizza foietaje

Faina integrala.

De cate tipuri este faina si la ce se foloseste fiecare tip?

Făina dură – făina pentru pâine 

Acest tip de făină trebuie produs din sortimente de cereale dure pentru a produce un aluat elastic, cu conținutu ridicat de gluten și proteine vegetale. Glutenul are un rol similar gumei de mestecat și poate îngloba dioxidul de carbon eliberat în timpul fermentației pentru a produce o textură bună în franzela coaptă. Varietățile de făină produse din cerealele dure sunt cele mai bune pentru fabricarea pâinii. Însă datorită condițiilor de mediu din țară este destul de dificil să crești cereal dure în cantități suficiente. De cele mai multe ori făinurile care se găsesc în comerț sunt amestecuri dintre varietățile indigene și cereale dure importate pentru a crește performața și a produce pâine de bună calitate. De asemenea unii producători de făină adaugă gluten rafinat pentru a fortifica făina. Reglementările Uniunii Europene permit adaosul de gluten organic extras din cereale în locul folosirii făinii din cereale dure. Făina dură este cunoscută si sub numele de făină 000 (făina pentru pâine), elemente de identificare inscripționate pe ambalajele comerciale. Acest tip de făina este bun pentru toate felurile de copturi care folosesc drojdie, pentru aluaturile elastice frecum choux și aluaturile filo pentru produsele de patiserie. De asemenea acest tip de făină este excelent pentru aluaturile pufoase de pizza și produsele de patiserie crocante.  

Făina normală (TIP BL 55,BL 65,BL 80,BL 112)

În general este măcinată din sortimente de cereale mai moi cu un conținut mai scăzut de gluten și proteine vegetale. Ideal este să fie folosită atunci când făina urmeaza sa fie amestecată foarte bine cu celelalte ingrediente ale retetei, când se doreste obținerea unei texturi crocante, sfărmicioase. Acest tip de făină este folosită în general la producerea biscuiților, produselor de patiserie din foetaj sau sosurilor. Făina normală poate fi folosită și pentru a face pâine, însă datorită conținutului scăzut de gluten, aluatul nu va crește la fel de bine, deși va avea o textura și crustă similare cu painea facuta din faină dură.

Făina pentru prăjituri (TIP BL 55,BL 48)

Acest tip de făină crește singură datorită adaosului de agenți de creștere forțată. Creșterea aluatului făcut din acest tip de făină este cauzat de dioxidul de carbon care este produs de agenții de creștere. Cel alcalin este Bicarbonatul de Sodiu, iar cel acid este Fosfatul de Calciu. Aceștia produc o reacție în contact cu apa ce cauzează eliberea de dioxid de carbon. Acest tip de făină este folosită în producerea majorității prăjiturilor, biscuiților din orz sau ovăz, patiseriei suet și a biscuiților pufoși sau care conțin cremă în interior.  

Făina fără gluten

Deși glutenul poate fi eliminat din cereale print-o metodă specială de rafinare, făinurile fără gluten sunt produse în general din alte tipuri de cereale ( orez, mei, porumb sau ovăz), din semințe (hrișcă, castane, năut)  sau din rădăcinoase (cartofi, tapioca  și sago). Făinurile fără gluten au caracteristicile lor proprii și nu reacționează întotdeauna la fel precum făinurile din cereale.  

Făina integrală (TIP BL 176)

Reglementările în ceea ce privește procesul de producție al făinurilor și al pâinii precizează că făina integrală este constituită din produsul întreg obținut din morăritul cerealelor curățate. Termenii de integral și 100% nu sunt menționați în aceste reglementări, deci în mod normal ar trebui să presupunem că se referă la făina integrală. În comerț se pot găsi mai multe feluri de făinuri integrale. Făinuri integrale dure pentru fabricarea pâinii, făinuri integrale fine pentru incorporare ușoară în sosuri, biscuiți și produse de patiserie și făinuri integrale pentru prăjituri pentru fabricarea torturilor și a diferitelor dulciuri.

Cuvinte cheie

importator fainuri si tarate

import faina ungaria

import tarate

faina brutarie

distribuitor faina

distributie fainuri

importator fainuri

tarate grau

tarate porumb

tarate secara

grau integral

tarate din grau

tarate animale

importator tarate