Ingrediente
800 grame de faina 300 ml. de lapte 150 ml apa 35 grame de drojdie 50 ml. de ulei 1 lingurita de zahar 1 lingurita de sare 2 linguri seminte in
Mod de preparare
Laptele caldut si apa calduta se amesteca cu o lingura faina si drojdia, dc nu aveti proaspata puneti un pliculet si jumatate de drojdie uscata. Lasati sa dospeasca 5 Minute, apoi adaugati un praf sare si o lingurita zahar, apoi adaugati faina in ploaie. Nu deodata. Amestecati la inceput cu o lingura de lemn si apoi framantati cu mana pana incorporati toata faina. La urma adaugati si semintele de in si uleiul, mai framantati putin, apoi lasati aluatul la dospit jumatate de ora sau chiar o ora. Daca iese prea moale mai adaugati faina, depinde aici si calitatea fainii.
Se imparte in 5 parti egale si se modeleaza 5 fasii de lungimea tavii de paine pe care o aveti. Puneti pe masa de lucru faina si formati 5 suvite identice. Se impart cele 5 suvite in 2 grupe: una cu 3 si una cu 2. Fasia din marginea exterioara din grupa cu 3 se duce la mijloc langa grupa cu 2 fasii, apoi fasia exterioara din noua grupa cu 3 suvite se duce intre cele 2 grupe dar o grupam apoi cu cele 2 suvite…acum sunt 3 suvite, repetam procedura pana la final.
Se lasa la dospit 25 Minute si apoi se unge cu ou batut si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade aproximativ 40min.