Timpul de preparare: 1 oră
Timpul de gătire: 30 minute
Ingrediente:
500g faina
un cartof potrivit
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita zahar
apa calduta cat cuprinde
Preparare:
Etapa 1:Puneti drojdia si zaharul intr-un pahar si stingeti-o cu apa calduta, lasati pana incepe sa faca bule.
Etapa 2:Puneti faina intr-un castron incapator, faceti o gaura in mijloc, presarati un praf de sare si rasturnati drojdia.
Etapa 3:Dati cartoful prin razatoare si puneti-l peste faina.
Framantati aluatul, mai adaugati apa cat sa incorporati toata faina.
Etapa 4:Acoperiti aluatul si puneti-l la loc caldut pana se dubleaza ca si marime.
Cand aluatul a crescut presarati faina pe o suprafata plana si framantati din nou.
Etapa 5:Impartiti aluatul in doua si formati doua bile egale. Crestati painicile cu un cutit zimtat si asezatile pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Etapa 6:Pentru ca painea sa va iasa cu o coaja crocanta puneti la cuptor la gaz 9/240C pentru 10 minute apoi dati cuptorul la gaz5/190C pentru inca 15 minute.
Sa stiti ca aceasta painica nu iese la fel de pufoasa ca painea normala din cauza cartofilor dar la gust nu va va dezamagii.
Etapa 7:Lasati painea sa se odihneasca cam 5-10 minute apoi o puteti taia.